Сьогодні поділюсь рецептом пісочного пирога з яблуками. Смачне розсипчасте тісто та ніжна яблучна начинка. Пиріг просто смакота, в міру солодкий – з’їдається в одну мить.
Інгредієнти:
- яблука – 4 шт.
- персики – 4 шт. або банку конс. ананаса
- сік лимона – 1-1,5 ст.л.
- кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.
- ванілін, кориця – за бажанням
Для тіста:
- борошно – 320 г
- цукор – 100 г
- дрібка солі
- розпушувач – 1 ч.л. (З гіркою)
- яйце – 1 шт.
- вершкове масло – 160 г
Приготування:
Тісто готується швидко, тож спочатку підготуємо начинку. З яблук зрізаємо шкірку та нарізаємо їх кубиками. Відправляємо у глибоку миску.
Сюди ж я викладаю нарізані консервовані ананаси, можна використовувати очищені від шкірки персики, теж буде дуже смачно.
Видавлюємо сік лимона, він не дасть потемніти яблукам і всипаємо столову ложку кукурудзяного крохмалю, перемішуємо.
Ще можна додати ванільний екстракт і корицю до смаку, якщо хочете.
Начинка готова, приступаємо до тіста. У миску просіюємо борошно, додаємо щіпку солі та розпушувач. Всипаємо цукор і перемішуємо вінчиком.
Кладемо сюди нарізане на шматочки охолоджене вершкове масло і перетираємо в крихту.
В останню чергу розбиваємо одне яйце та продовжуємо вимішувати тісто.
Коли у нас вийшли великі грудки, можна вже розподіляти половину порції тіста за формою.
Попередньо застеляю її пергаментним папером, змащувати нічим не потрібно. Потім викладаємо начинку і поступово розподіляємо, трохи притискаючи.
І зверху посипаємо тістом, що залишилося.
Ставимо пиріг у заздалегідь розігріту духовку до 190 градусів і випікаємо 40-45 хвилин. Повністю остуджуємо пиріг у формі.
Дістаємо, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до чаю. Виходить надзвичайно смачний і ніжний пиріг, всім рекомендую приготувати.