Нове

Салат “Гриби під шубою” – рецепт святкового салату, який прикрасить будь-який стіл

Сьогодні покажу вам рецепт смачного салату з грибами, який стане прикрасою будь-якого святкового столу.

Збирається салат шарами і всі продукти ідеально поєднуються своїми смаками. Майонезу в ньому не так багато, що все-таки робить його легшим.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3-4 штуки середнього розміру
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Свіжі печериці – 450-500 г
  • Яйця – 3 шт
  • Солоні огірки – 2 шт
  • Пару гілочок зеленої цибулі
  • Твердий сир – 120-130 г
  • Для прошарків – майонез.

Приготування:

Відварюємо картоплю, яйця, охолоджуємо та чистимо. Гриби та цибулю нарізаємо і обсмажуємо на сковорідці. Зелену цибулю дрібно ріжемо.

Можна приступати до збирання салату. Знадобиться терка, тому що всі продукти натираються.

Збираємо салат. Злегка промазуємо дно тарілки майонезом. Шари йдуть у наступному порядку –

  • смажені гриби з цибулею та сіточка майонезу;
  • Терта на великій тертці відварена картопля і присипаємо трохи зеленою цибулею. Наносимо сіточку майонезу;
  • терті солоні огірочки (без майонезу);
  • терті яйця, трохи солимо і промазуємо майонезом;
  • Шапка із тертого сиру.

Прикрасити салат можна за бажанням, свіжою зеленню, гілочками петрушки або присипати зеленою цибулею.

Обов’язково дати салату настоятися та просочитися. Для цього забираємо в холодильник на кілька годин.

Нове

Популярне