Така легка домашня випічка до чаю завжди виходить смачною. Дуже рятує якщо захотілося ввечері смачного до чаю або чекаєте гостей.
Пропоную вам сьогодні приготувати пиріг із вишнею. Рецепт актуальний для будь-якої пори року. Влітку можна робити зі свіжими ягодами, а взимку із замороженими. Якщо вишні немає, використовуйте будь-які інші ягоди.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт
- Цукровий пісок – 180-200 г
- Сметана – 200 г жирність 15 чи 20%;
- Олія – 80 мл
- Борошно – приблизно 280-300 г
- Розпушувач для тіста – 1 пакетик 10 г
- Ванілін – 1/2 маленького пакетика
- Заморожені ягоди – 250-300 г
Приготування:
Ця кількість тіста ідеальна для форми діаметром 24 сантиметри або кільця для кексу діаметром 26-28 см. Якщо форма буде 22 сантиметри, тоді пиріг буде вищим і пропікати його потрібно хвилин на 7-10 довше.
Як робити вишневий пиріг із замороженими ягодами.
Заздалегідь дістати вишню або інші ягоди, щоб вони відтанули і можна помістити їх у друшляк, щоб стекло якомога більше рідини. Навіть якщо повністю не відтануть – не переживайте. Перед тим, як засипати їх у тісто, трохи пересипати ягоди крохмалем, тоді вони не віддаватимуть сік у саму випічку.
Робимо тісто для пирога
У глибокій мисці змішуємо, розтираємо яйця із цукром. Додаємо сметану та олію, добре перемішуємо до однорідності. Всипаємо борошно з розпушувачем і ваніліном (можна і на ванільний цукор замінити).
Перемішуємо ложкою тісто, яке по густоті має нагадувати густу сметану або… як на оладки, трохи густіше.
Переливаємо в змащену олією форму, кілька разів її треба покрутити, щоб тісто розподілилося рівним шаром і зверху розкласти ягоди.
Випікаємо в заздалегідь розігрітій на 180 °С духовці приблизно хвилин 40, максимум 45. Орієнтуйтеся по вашій духовці, враховуйте і розмір форми, якщо вона менша, то випікається пиріг трохи довше. У будь-якому випадку краще перевірити готовність, проткнувши пиріг дерев’яною шпажкою.
На час готовності він підніметься, аромат по всій кухні розноситься) Ягоди трохи втопляться в тісто і виходить, як начинка.