Це салат на будь-яку пору року, а також його можна подати навіть замість Олів’є взимку та здивувати гостей. Смачний та легкий, з’їдається з великим задоволенням.
Відмінність ще й у тому, що він робиться без ковбаси або м’яса, але при цьому в його смак не можна не закохатися.
Інгредієнти:
- 1-2 свіжих огірочки;
- 4 зварених круто яйця;
- Свіжа зелень – по кілька гілочок цибулі та кропу;
- 130-150 г твердого сиру;
- 1/2 банки кукурудзи чи горошку;
- Для заправки – 3-4 ст.л. сметани, 1 ч. л. гірчиці, лимонний сік до смаку.
- Солити і перчить на власний смак.
Приготування:
Єдине на що треба витратити час – це зварити круто яйця, остудити і почистити. Покришити дрібно (білки від жовтків не відокремлюємо).
Дрібно порізати свіжий огірочок та зелень – цибулю з кропом.
З кукурудзи (можна використовувати горошок) злити рідину.
Твердий сир не натирати, як завжди, а нарізати дрібним кубиком.
З’єднати всі продукти в одному посуді, салатнику. За смаком посолити, трохи поперчити.
Швиденько зробити заправку зі сметани з гірчицею та лимонним соком, Заправити салат та перемішати.