Нове

Я просто змішую склянку кефіру з яйцем: повітряні пиріжки з картоплею, не рецепт, а знахідка

Пиріжки з картоплею із шикарного тіста на кефірі без дріжджів! Повітряні, м’які, рум’яні та дуже смачні! Не рецепт, а знахідка – швидко, просто та бюджетно. Ділюсь рецептом з Вами.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 1 штука
  • Сіль – 0,5 чайної ложки
  • Цукор – 1 столова ложка
  • Кефір – 250 мілілітрів
  • Сметана – 2 столові ложки
  • Борошно пшеничне – 450 грам
  • Сода харчова – 0,5 чайної ложки
  • Рослинна олія – 2 столові ложки

начинка (на свій смак)

  • Картопля – 500 г
  • Цибуля – 2 штуки + олія – 2 столові ложки (для смаження)
  • Сіль та чорний перець – за смаком
  • Рослинна олія – для смаження

Приготування:

У чашку вбираємо яйце, додаємо сіль, цукор і наливаємо теплого кефіру.

Додаємо сметану і добре перемішуємо до однорідності.

Частками просіюємо пшеничне борошно, харчову соду і перемішуємо.

Наливаємо олію і замішуємо тісто руками 3-4 хвилини. Тісто має липнути до рук. Залишаємо на 15 хвилин під плівкою.

До відвареної картоплі додаємо смажену цибулю, сіль, чорний перець і розминаємо товкачем.

Робочу поверхню змащуємо олією, скачуємо тісто в ковбаску і нарізаємо на невеликі шматочки.

Формуємо кульки та кладемо під плівку. З кожної кульки формуємо коржик і викладаємо начинку.

Закріплюємо краї, формуємо пиріжки. Залишаємо під плівкою.

Смажимо в олії на невеликому вогні з двох сторін до золотистого кольору.

Нове

Популярне