Цей яблучний пиріг немов тане в роті – як чізкейк! Смачніше за будь-який торт, а готується легко. Мій улюблений рецепт, перед яким встояти неможливо! Ділюсь з Вами.
Інгредієнти:
для тіста
- Борошно пшеничне – 250 г
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Вершкове масло – 100 г
- Сметана – 3 столові ложки
для начинки
- Вершки (жирністю 33%) – 200 г
- Сир – 100 г
- Яйця курячі – 2 штуки
- Цукровий пісок – 200 г
- Крохмаль – 2 столові ложки
- Ванілін – за смаком
- Яблука – 4-6 штук
Приготування:
У глибоку чашку висипаємо борошно пшеничне, розпушувач і перемішуємо. Вливаємо розтоплене вершкове масло, сметану і замішуємо тісто. Спершу ложкою, потім руками.
М’яке, еластичне тісто розподіляємо формою, обов’язково сформувавши бортики.
Яблука нарізаємо на дуже тонкі скибочки.
У чисту ємність наливаємо вершки, додаємо сир, розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок і збиваємо міксером.
Додаємо крохмаль, ванілін та ще раз все перемішуємо.
Викладаємо нарізані яблука та перемішуємо.
Викладаємо начинку на основу та вирівнюємо.
За бажанням додаємо ягоди (можна заморожені) і посипаємо мигдальними пелюстками. Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку – на 30-40 хвилин.
Спробуйте вам сподобається!