Це найсмачніший і ніжніший яблучний пиріг, який я коли-небудь пробувала! Завжди печу його у сезон яблук чи груш. Швидко, просто і без проблем – все змішала і в духовку. Ділюсь рецептом з Вами.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 3 штуки
- Сіль – щіпка
- Цукровий пісок – 130 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Вершкове масло – 80 г
- Молоко гаряче – 180 мілілітрів
- Борошно пшеничне – 300 г
- Розпушувач – 10 г
- Яблука – 500 г
- Кориця – 1 чайна ложка
- Цедра та сік лимона – за бажанням
Приготування:
У тарілку розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукровий пісок, ванільний цукор і перемішуємо вінчиком.
Додаємо розтоплене вершкове масло, насипаємо борошно і додаємо розпушувач, ретельно розмішуємо.
Додаємо гаряче молоко і добре розмішуємо.
Яблука нарізаємо на маленькі кубики і викладаємо в маленьку миску. Додаємо терту лимонну цедру та сік лимона, корицю та перемішуємо.
Викладаємо яблука в основну масу та перемішуємо.
Форму 26 сантиметрів змащуємо олією та викладаємо підготовлену масу. Відправляємо в розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку – на 30-35 хвилин.
Смачного!