Нове

«Всі залишки варення йдуть на цю смакоту»: ніжне печиво «Смак дитинства», не просто печиво, а справжнє тістечко

Це більше, ніж просто печиво – це справжнє тістечко! Готується з найдоступніших продуктів, а яка ж смакота виходить! Одразу дитинство згадується. Ніжне, ароматне та дуже м’яке печиво до чаю. Ділюсь рецептом.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло (кімнатної температури) – 100 г
  • Яйце куряче – 1 штука
  • Цукрова пудра – 60 г
  • Сіль – щіпка
  • Ванільний цукор або ванілін
  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Розпушувач – 6 г
  • Полуничний джем (або будь-яке інше густе варення)
  • Кокосова стружка – для прикраси

Приготування:

У глибоку чашку викладаємо вершкове масло кімнатної температури. Додаємо цукрову пудру, ванільний цукор і добре перемішуємо.

Розбиваємо яйце та перемішуємо. Додаємо сіль та перемішуємо.

Додаємо просіяного борошна поступово, розпушувача і добре перемішуємо. Далі замішуємо тісто.

З тіста скачуємо маленькі кульки (розміром з волоський горіх) і злегка притискаємо.

Кладемо маленькі коржики на лист, заздалегідь застелений папером для випічки і натискаємо зверху виделкою. Відправляємо у розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку – на п’ятнадцять хвилин.

Половину печива змащуємо джемом та закриваємо другою половиною печива. Обвалюємо в кокосовій стружці.

Вдалого приготування!

Нове

Популярне