Це більше, ніж просто печиво – це справжнє тістечко! Готується з найдоступніших продуктів, а яка ж смакота виходить! Одразу дитинство згадується. Ніжне, ароматне та дуже м’яке печиво до чаю. Ділюсь рецептом.
Інгредієнти:
- Вершкове масло (кімнатної температури) – 100 г
- Яйце куряче – 1 штука
- Цукрова пудра – 60 г
- Сіль – щіпка
- Ванільний цукор або ванілін
- Борошно пшеничне – 250 г
- Розпушувач – 6 г
- Полуничний джем (або будь-яке інше густе варення)
- Кокосова стружка – для прикраси
Приготування:
У глибоку чашку викладаємо вершкове масло кімнатної температури. Додаємо цукрову пудру, ванільний цукор і добре перемішуємо.
Розбиваємо яйце та перемішуємо. Додаємо сіль та перемішуємо.
Додаємо просіяного борошна поступово, розпушувача і добре перемішуємо. Далі замішуємо тісто.
З тіста скачуємо маленькі кульки (розміром з волоський горіх) і злегка притискаємо.
Кладемо маленькі коржики на лист, заздалегідь застелений папером для випічки і натискаємо зверху виделкою. Відправляємо у розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку – на п’ятнадцять хвилин.
Половину печива змащуємо джемом та закриваємо другою половиною печива. Обвалюємо в кокосовій стружці.
Вдалого приготування!