Смачна домашня випічка до чаю – це нескладний у приготуванні ніжний пиріг, який можна робити з будь-якими фруктами і ягодами, і з яблуками, що стали класикою.
Ви здивуєтеся наскільки просто і швидко все робиться. За популярністю цей рецепт давно випередив традиційну шарлотку.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт.
- Цукровий пісок – 180-200 г
- Рафінована олія (без запаху) – 100 мл
- Молоко – 200-220 мл
- Борошно – 2 склянки по 250 мл – це приблизно 300 г
- Сода харчова – 1 ч.л. повна.
- Фрукти, ягоди, яблука як начинка в пиріг, використовуйте будь-які за смаком або те, що знайдеться на кухні).
Приготування:
Фрукти одразу підготувати, почистити, нарізати.
Яйця потрібно змішати з цукром, додати молоко з олією та розмішати до розчинення крупинок цукру.
Всипати, просіюючи через сито борошно із содою та перемішати. Отримаємо заливне тісто.
Відразу вмикаємо духовку розігріватися на 180 градусів.
У цей час змащуємо олією форму і переливаємо в неї тісто. Якщо роз’ємна, то застеляємо папером, який теж треба трохи змастити олією. Зверху викладаємо шматочки фруктів, ягід.
Якщо робити такий пиріг взимку, то можна використовувати і заморожені фрукти або ягоди.
Ставимо форму із тістом у духовку, коли вона повністю набере температуру. Час випікання приблизно 30-35 хвилин. Пиріг сильно підніметься, зарум’яниться, але краще перевірити готовність проткнувши його дерев’яною шпажкою, якщо паличка суха, то пиріг готовий.
Яким він виходить смачним. У ньому є ..трохи “вологості”, і це додає ніжності готовій солодкій випічці.