Найпопулярніший рецепт із баклажанів. Незважаючи на відсутність грибів у складі, на смак такі баклажани на них дуже схожі. Готується закуска неймовірно просто та досить швидко. Подавати її можна як відразу після приготування в гарячому вигляді, так і після остигання.
Інгредієнти:
- баклажани – 600 г
- цибуля – 3 шт. (середнього розміру)
- сметана – 200 г
- часник – 3-4 зубчики (або до смаку)
- яйця – 3 шт.
- петрушка – 5 гілочок (за бажанням)
- олія – 2 ст.л.
- вершкове масло – 30 г
- сіль за смаком
- перець – за смаком
Приготування:
У вимитих баклажан зрізаємо хвостики та нарізаємо їх середнім кубиком.
У глибокій мисці злегка збиваємо яйця з щіпкою солі та невеликою кількістю чорного перцю.
Додаємо в яєчну бовтанку кубики баклажанів і перемішуємо їх. Відставляємо убік на 7-10 хвилин.
Тим часом очищаємо та нарізаємо середнім кубиком 3 цибулини.
Обсмажуємо кубики цибулі на суміші вершкового масла та олії до появи легкого рум’яного кольору.
До обсмаженої цибулі викладаємо баклажани в яєчній суміші і перші кілька хвилин активно їх перемішуємо, щоб яєчна суміш рівномірно схопилася, а не осіла на дно сковороди і не перетворилася на омлет. Робимо вогонь під сковородою нижче середнього, вливаємо в неї кілька столових ложок води і тушкуємо баклажани під кришкою практично до повної готовності (близько 10-15 хвилин). Іноді баклажани перемішуємо і пробуємо, важливо, щоб шматочки не перетворилися на кашу!
За кілька хвилин до готовності баклажан додаємо в сковороду сметану, а також подрібнену зелень та часник. Перемішуємо.
Тушимо баклажани в сметані з часником 3-4 хвилини, знімаємо пробу і коригуємо смак страви сіллю і перцем.
От і все! Баклажани у сметані «як гриби» готові! Таку закуску можна подавати і в гарячому, і холодному вигляді.