Нове

Ті самі баклажани “як гриби” у сметані, які всіх підкорили

Найпопулярніший рецепт із баклажанів. Незважаючи на відсутність грибів у складі, на смак такі баклажани на них дуже схожі. Готується закуска неймовірно просто та досить швидко. Подавати її можна як відразу після приготування в гарячому вигляді, так і після остигання.

Інгредієнти:

  • баклажани – 600 г
  • цибуля – 3 шт. (середнього розміру)
  • сметана – 200 г
  • часник – 3-4 зубчики (або до смаку)
  • яйця – 3 шт.
  • петрушка – 5 гілочок (за бажанням)
  • олія – 2 ст.л.
  • вершкове масло – 30 г
  • сіль за смаком
  • перець – за смаком

Приготування:

У вимитих баклажан зрізаємо хвостики та нарізаємо їх середнім кубиком.

У глибокій мисці злегка збиваємо яйця з щіпкою солі та невеликою кількістю чорного перцю.

Додаємо в яєчну бовтанку кубики баклажанів і перемішуємо їх. Відставляємо убік на 7-10 хвилин.

Тим часом очищаємо та нарізаємо середнім кубиком 3 цибулини.

Обсмажуємо кубики цибулі на суміші вершкового масла та олії до появи легкого рум’яного кольору.

До обсмаженої цибулі викладаємо баклажани в яєчній суміші і перші кілька хвилин активно їх перемішуємо, щоб яєчна суміш рівномірно схопилася, а не осіла на дно сковороди і не перетворилася на омлет. Робимо вогонь під сковородою нижче середнього, вливаємо в неї кілька столових ложок води і тушкуємо баклажани під кришкою практично до повної готовності (близько 10-15 хвилин). Іноді баклажани перемішуємо і пробуємо, важливо, щоб шматочки не перетворилися на кашу!

За кілька хвилин до готовності баклажан додаємо в сковороду сметану, а також подрібнену зелень та часник. Перемішуємо.

Тушимо баклажани в сметані з часником 3-4 хвилини, знімаємо пробу і коригуємо смак страви сіллю і перцем.

От і все! Баклажани у сметані «як гриби» готові! Таку закуску можна подавати і в гарячому, і холодному вигляді.

Нове

Популярне