Це найсмачніший яблучний пиріг, який я колись пробувала! Ароматний і такий ніжний, що немов тане в роті. Готується швидко, легко та без борошна. Дуже всім рекомендую спробувати!
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 штуки
- Сіль – щіпка
- Грецький йогурт – 500 грамів
- Цукровий пісок – 100 грамів
- Ванільний цукор – 8 грамів
- Лимонна цедра
- Кукурудзяний крохмаль – 150 грамів
- Розпушувач – 8 грамів
- Яблука – 2 штуки
- Вершкове масло – невеликий шматочок
- Цукровий пісок – 1 столова ложка (для посипання)
- Абрикосове варення (для змащування)
Приготування:
У чашку розбиваємо яйця, додаємо сіль та збиваємо за допомогою міксера до однорідної суміші.
Додаємо грецький йогурт, цукровий пісок, ванільний цукор і продовжуємо збивати.
Додаємо терту на дрібній тертці лимонну цедру, просіюємо кукурудзяний крохмаль, розпушувач і змішуємо вінчиком.
З яблук зчищаємо шкірку та нарізаємо на тонкі часточки.
Форму для випікання 20 сантиметрів застеляємо папером для випікання та виливаємо тісто.
Зверху викладаємо яблучні часточки, змащуємо розтопленим вершковим маслом та посипаємо цукровим піском.
Випікаємо сорок п’ять хвилин при ста вісімдесяти градусах. Потім змащуємо варенням (у мене абрикосове).
Смачного!