Нове

Скільки не приготуй, завжди мало: смачні котлети в духовці на вечерю

Зараз я готуватиму котлети, але не просто котлети, а котлети з помідорами та сиром запечені в духовці. Ця дуже проста страва готується, взагалі на раз – два. Підійде як на кожен день, так і для святкового столу.

Інгредієнти:

  • м’ясний фарш ~ 500 – 800 г
  • помідори – 2 шт.
  • твердий сир – 80 г
  • майонез – кілька столових ложок
  • сіль, перець – за смаком
  • зелень

Приготування:

Нам знадобиться фарш, можете використовувати покупний чи домашній. Я використала свинину – перекрутила через м’ясорубку разом із цибулею та часником.

Додала ще зеленої цибулі трошки і яйце, чорний мелений перець, сіль. Все це перемішала, поставила в холодильник на пів години. І з цього фаршу формуємо кульку.

Розплющуємо, викладаємо на деко змащене олією. І проробляємо все те ж саме з фаршем, що залишився.

До речі, у фарш можете ще додати одну натерту картоплину, буде ще смачнішою.
Зверху кожну котлетку змащуємо майонезом. З майонезом наші котлети будуть соковитішими.

Тепер на верх викладаємо помідори, нарізані кільцями. Відправляємо в наперед розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин.

Тим часом я нарізаю сир. Сир, звичайно, краще використовувати твердих сортів, щоб у нас з’явилася на котлетах така рум’яна золотиста скоринка.

Після чого дістаємо і кладемо зверху сир. Знову відправляємо в духовку знову на 15-20 хвилин, все залежатиме від вашої духовки.

Як тільки котлети добре пропечуться, сир розплавиться – можна буде витягувати. Отака у нас краса вийшла, я ще зверху посипаю подрібненою зеленню.

І подаємо до столу. Так що ось така смачна і швидка страва у нас вийшла, обов’язково спробуйте приготувати.

Нове

Популярне