Зараз я готуватиму котлети, але не просто котлети, а котлети з помідорами та сиром запечені в духовці. Ця дуже проста страва готується, взагалі на раз – два. Підійде як на кожен день, так і для святкового столу.
Інгредієнти:
- м’ясний фарш ~ 500 – 800 г
- помідори – 2 шт.
- твердий сир – 80 г
- майонез – кілька столових ложок
- сіль, перець – за смаком
- зелень
Приготування:
Нам знадобиться фарш, можете використовувати покупний чи домашній. Я використала свинину – перекрутила через м’ясорубку разом із цибулею та часником.
Додала ще зеленої цибулі трошки і яйце, чорний мелений перець, сіль. Все це перемішала, поставила в холодильник на пів години. І з цього фаршу формуємо кульку.
Розплющуємо, викладаємо на деко змащене олією. І проробляємо все те ж саме з фаршем, що залишився.
До речі, у фарш можете ще додати одну натерту картоплину, буде ще смачнішою.
Зверху кожну котлетку змащуємо майонезом. З майонезом наші котлети будуть соковитішими.
Тепер на верх викладаємо помідори, нарізані кільцями. Відправляємо в наперед розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин.
Тим часом я нарізаю сир. Сир, звичайно, краще використовувати твердих сортів, щоб у нас з’явилася на котлетах така рум’яна золотиста скоринка.
Після чого дістаємо і кладемо зверху сир. Знову відправляємо в духовку знову на 15-20 хвилин, все залежатиме від вашої духовки.
Як тільки котлети добре пропечуться, сир розплавиться – можна буде витягувати. Отака у нас краса вийшла, я ще зверху посипаю подрібненою зеленню.
І подаємо до столу. Так що ось така смачна і швидка страва у нас вийшла, обов’язково спробуйте приготувати.