Дуже вдалий рецепт дивує своєю простотою і тим, наскільки добре виходить справжнісінький пиріг з м’ясом – рум’яний і смачний.
Інгредієнти:
- Кефір – 220 мл.;
- Сода – 1/2 ч.л. або пакетик (10 г) розпушувача;
- Яйця – 2 шт.;
- Пару щіпок солі;
- Борошно – 1 склянка об’ємом 250 мл. (З гіркою).
Для начинки:
- Фарш курячий – 270-300 г;
- Цибуля – 1 шт. великий;
- Солити і перчити до смаку. Добре, якщо є зелень, дрібно нарізати її в начинку.
Приготування:
Змішуємо кефір із содою та сіллю. Даємо постояти кілька хвилин, щоб сода почала реагувати. Вбиваємо яйця, змішуємо до однорідності та всипаємо через сито борошно. Перемішуємо, щоб не залишилося грудочкою та отримуємо рідке тісто. Нехай постоїть хвилин 5.
Начинка – дрібно покришити цибулю і змішати її з фаршем. Посолити, поперчити можна додавати ароматні приправи.
Змащуємо олією форму і виливаємо 2/3 тіста. Ложкою його розрівнюємо та викладаємо на нього начинку. Зверху рівномірно поливаємо тістом, що залишилося.
Випікати такий наливний пиріг у духовці за 170-180 градусів. Час випікання приблизно 35-40 хвилин – це залежить від вашої духовки. Готовність краще перевіряти шпажкою.
Готовому пирогу даємо трохи охолонути, нарізаємо прямо у формі і викладаємо на тарілки. Смачний та ситний, гарний навіть у холодному вигляді.