Нове

Цікавий спосіб приготування фаршированих баклажанів (соковиті і дуже смачні)

Це дуже цікавий спосіб наповнення баклажанів. Самі по собі баклажани ситні овочі, а якщо їх з’єднати з м’ясом, то виходить подвійно ситна страва. Для фарширування чудово підходить м’ясний фарш. Він добре набуває потрібної форми і відмінно доповнює баклажани до смаку. Баклажани можна розрізати різними способами та надавати цікаву форму або використовувати скибочки та закручувати їх у рулетики.

Інгредієнти:

  • 400 г м’ясного фаршу
  • 3 баклажани (450 г)
  • 5 штук. помідорів (невеликі)
  • 1 цибуля (невелика)
  • 1 куряче яйце
  • 3 ст. л. панірувальних сухарів
  • 4 ч. л. томатної пасти
  • за смаком рослинна олія
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

Для приготування беремо баклажани середнього розміру. Відрізаємо плодоніжки та очищаємо шкірку смужками. Так зручніше буде з ними працювати далі.

Робимо кожному баклажані розрізи поперек через невелику відстань, але остаточно не прорізаємо.

Баклажани солимо з усіх боків і в розрізах, відправляємо в олію на сковороду і смажимо на середньому вогні.

Постійно перевертаємо. За часом триватиме не більше 10 хвилин. Вони повинні стати трохи м’якими та рум’яними.

Поки смажаться баклажани, у миску викладаємо фарш. У мене свинячий, можна брати будь-який до смаку. Солимо, перчимо, додаємо панірувальні сухарі, яйце і подрібнену на великій тертці цибулю. Перемішуємо.

Починаємо заповнювати баклажани. Беремо невелику кількість фаршу та заповнюємо простір між шматочками баклажана. При такому заповненні баклажан починає набувати округлої форми.

Після заповнення всіх розрізів виходить така цікава округла форма.

За таким принципом заповнюємо всі баклажани, викладаємо у форму, змащену олією. Невеликі помідори розрізаємо навпіл, 3 половинки розміщуємо в середині фаршированих баклажанів, інші поруч.

У невелику миску викладаємо томатну пасту, солимо, перчимо, вливаємо воду (200 мл) і добре перемішуємо.

Томатним соусом заливаємо баклажани та помідори. Запікаємо в розігрітій духовці за 180 градусів 35-40 хвилин.

За цей час фарш повністю приготується, помідори та баклажани стануть м’якими. За рахунок томатного соусу баклажани з фаршем виходять дуже соковитими.

Готові баклажани, перекладаємо на тарілку, доповнюємо запеченими помідорами та одразу подаємо на стіл. До такої страви та гарніру не треба. Фаршировані баклажани виходять дуже ситними, соковитими із чудовим ароматом та смаком.

Смачного!!!

Нове

Популярне