Це не звичайний спосіб приготування печеної картоплі, так як готується вона швидко і на підготовку треба мінімум часу. Картопля не залишаю цілою, але й не нарізаю на невеликі скибочки. Використовую тільки сіль, перець та олію. Печена картопля виходить з рум’яною хрусткою скоринкою, вона дуже смачна і чудово підходить на гарнір до м’яса, риби або як основна страва з салатами зі свіжих овочів.
Інгредієнти:
- 3 шт. картоплі (500 г)
- за смаком рослинна олія
- за смаком суміш перців
- за смаком сіль
Приготування:
Картоплю середнього розміру промиваємо та просушуємо паперовими рушниками (не очищаємо).
Розрізаємо кожну бульбу навпіл. І розміщуємо у невеликій формі розрізаною стороною догори.
Посипаємо сіллю та меленою сумішшю перців. Спеції можна використовувати будь-які за смаком, але і тільки з меленим перцем картопля виходить смачна, рум’яна та красива.
Поливаємо картоплю олією без запаху (у мене пішло 1,5 ст. л.).
Перевертаємо картоплю розрізаною стороною вниз і зверху поливаємо невеликою кількістю олії. Запікаємо картоплю у розігрітій духовці при 180 градусах 25 хвилин .
Картопля зверху стає трохи рум’яною. На готовність перевіряємо зубочисткою. За рахунок того, що бульби розрізали навпіл і розташували вниз, картопля швидко запікається.
Половинки перевертаємо. Подивіться, які рум’яні вони вийшли. Зверху гарна хрустка скоринка. Дуже зручно таку картоплю запікати одразу з основною стравою.
Готову печену картоплю подаємо як гарнір або як основну страву з овочевими салатами. Картопля виходить м’якою всередині, дуже ароматною з прекрасним смаком.
Смачного!!!