Приготувала одного разу на пробу – з’їли все до останньої крихти! Найніжніші, м’які та дуже смачні тістечка до чаю. Готуються швидко, з найпростіших та найдоступніших продуктів. Ділюсь рецептом.
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 200 грамів
- Рослинна олія – 50 мілілітрів
- Яйце куряче – 1 штука
- Цукрова пудра – 100 грам
- Борошно – 400 грам
- Ванілін – 1 чайна ложка
- Харчова сода – 1 чайна ложка
- Шоколад – 100 грамів
- Кокосова стружка – 100 грамів
Приготування:
У глибоку чашку викладаємо розм’якшене вершкове масло. Додаємо до нього рослинну олію, вбиваємо яйце і добре розмішуємо все вінчиком до однорідної консистенції.
У два прийоми додаємо борошно, цукрову пудру, соду, ванілін і ретельно все з’єднуємо руками.
Формуємо кульки невеликого розміру і викладаємо їх на лист, заздалегідь застелений пергаментним папером. Випікаємо у розігрітій до 160 градусів духовці – близько 15-20 хвилин.
Готові кульки обмочуємо верхівкою у розтопленому шоколаді, потім одразу в кокосовій стружці.
Тримаємо у холодильнику до застигання шоколаду.