Нове

З кабачків та помідорів готую дуже смачний салат (вся справа в швидкому соусі з огірків)

У цьому салаті є соковитість, ніжність, чудовий освіжаючий смак і готується він дуже просто та легко. Родзинка цього салату – огірковий соус, який замішується за кілька хвилин. Саме він дає освіжаючий трохи гостренький смак. Салат соковитий за рахунок помідорів, ніжний за рахунок кабачків. Це чудове поєднання продуктів.

Інгредієнти:

  • 450 г кабачка (1 шт.)
  • 300 г помідорів (2 шт.)
  • 150 г свіжих огірків (3 шт.)
  • 70 г сметани (20%)
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • на смак зелень
  • за смаком суміш перців
  • за смаком сіль

Приготування:

Кабачок нарізаємо на середні кубики та відправляємо в гарячу олію на сковороду.

Кришкою не закриваємо, смажимо на сильному вогні, періодично помішуючи, 6 хвилин. Кабачки злегка зарум’яняться, стануть трохи м’якими, але збережуть ніжний хрускіт. Це ідеально. Насамкінець солимо і остуджуємо.

Поки смажаться кабачки, готуємо соус. Огірки очищаємо від шкірки, подрібнюємо на терці, віджимаємо і відправляємо в миску. Додаємо подрібнений на дрібній тертці часник і дрібно нарізану зелень (у мене 3 гілочки петрушки, можна замінити на кріп).

Додаємо сік лимона, сметану, сіль та мелену суміш перців (дає гостроту та гарний смак).

Добре перемішуємо та соус готовий. Він чудово підходить до м’яса чи риби.

Помідори нарізаємо на кубики, за розміром як кабачки, викладаємо в глибоку тарілку і додаємо смажені підготовлені кабачки.

Викладаємо соус і добре перемішуємо.

Готовий салат із помідорів та кабачків посипаємо зеленню і відразу подаємо на стіл. Соковиті помідори, смажені з легким хрускотом кабачки та гостренький освіжаючий соус із огірків – це дуже ароматно та смачно.

Смачного!!!

Нове

Популярне