Нове

Один з найкращих способів приготування скумбрії на плиті та всього за 10 хвилин

Дуже люблю цей спосіб приготування, він зручний, корисний, простий та швидкий. Потрібно всього 2 основних продукти (плюс спеції) та 10 хвилин на приготування. Скумбрія у такий спосіб завжди виходить соковита і дуже ніжна. Так можна готувати будь-яку рибу. А на гарнір до неї відмінно підходять запечені овочі, картопляне пюре чи рис. Дуже соковито та смачно!

Інгредієнти:

  • 950 г скумбрії (2 шт.)
  • 1 цибуля (велика)
  • 1 лавровий лист
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

Скумбрію можна повністю не розморожувати. Видаляємо у неї плавці, начинки, відрізаємо голову, промиваємо і розрізаємо на середні шматочки (у мене вийшло 12 шт.).

Цибулю нарізаємо пір’ям (напівкільцями), розміщуємо на дні сковороди (діаметр 26 см). Посипаємо сіллю та меленим перцем. Олію не додаємо.

Підготовлені шматочки скумбрії розміщуємо на цибулі, солимо та перчимо. Спеції можна брати будь-які до смаку, але мені дуже подобається використовувати тільки мелений перець та лавровий лист.

Додаємо лавровий лист та вливаємо воду (близько 400 мл). Вода не повинна доходити до половини шматочків риби. Він корисний, зручний та швидкий. Сковороду закриваємо кришкою та готуємо після закипання на середньому вогні 10 хвилин.

10 хвилин достатньо, щоб цибуля віддала соки, а невеликі шматки риби повністю приготувалися. Аромат у страви чудовий. На дні утворюється дуже смачний рибний бульйон, який обов’язково подаємо з рибою.

Готову рибу за бажанням посипаємо зеленню (відмінно підходить петрушка) та подаємо з улюбленим гарніром (мені подобається з картопляним пюре). За рахунок такого способу приготування скумбрія виходить соковитою, ніжною, ароматною та дуже смачною.

Смачного!!!

Нове

Популярне