Нове

Ніжні баклажани під смачним білим соусом (без майонезу та сметани)

Покажу простий прийом, за рахунок якого баклажани швидко запікаються. Це дуже ніжна та смачна страва. А вся справа в білому соусі, який готується швидко, із простих продуктів, і для нього майонез чи сметана не потрібні. Він дає страві ніжний смак. Такі баклажани можна подавати у гарячому чи охолодженому вигляді.

Інгредієнти:

  • 3 баклажани
  • 90 г напівтвердого сиру
  • 1,5 склянки молока
  • 40 г вершкового масла
  • 2 ст. л. борошна
  • за смаком сіль

Приготування:

У каструлю об’ємом 3 літри наливаємо воду (трохи більше половини каструлі), солимо та нагріваємо до кипіння. У баклажанів за допомогою овочечистки видаляємо шкірку.

Баклажани розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо чайною ложкою м’якуш із насінням. Отримуємо половинки з невеликими заглибленнями.

Половинки баклажанів відправляємо у киплячу воду. Після закипання варимо рівно 1 хвилину. Вони стануть трохи м’якими. За рахунок цього простого прийому баклажани швидко приготуються у духовці.

Форму змащуємо олією і викладаємо баклажани розрізаною стороною вгору.

Для соусу на сковороді або в ковші розтоплюємо вершкове масло і висипаємо борошно (я використовую вівсяне борошно, можна брати звичайне пшеничне). Перемішуємо вінчиком і обсмажуємо на слабкому вогні 30-40 секунд.

Потім додаємо тонким струмком молоко, інтенсивно помішуючи вінчиком, варимо кілька хвилин, поки суміш не загусне, і солимо. Суміш за консистенцією має вийти як густа сметана. Це соус бешамель, тільки з вівсяною мукою і без мускатного горіха.

Соус розподіляємо на половинках баклажана.

Зверху посипаємо натертим сиром і запікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах близько 15 хвилин.

Як тільки страва добре зарум’яниться, виймаємо. Аромат чудовий.

Баклажани виходять дуже ніжними, соковитими, ситними та смачними. За рахунок соусу бешамель і сиру набувають насиченого вершкового смаку. Їх можна подавати гарячими чи охолодженими. Це дуже смачно.

Смачного!!!

Нове

Популярне