Це дуже простий та корисний спосіб приготування печінки. Нічого обсмажувати не треба. Так готую будь-яку печінку. Вона завжди виходить ніжна, м’яка і дуже смачна. Потрібно мінімум простих продуктів, а результат просто відмінний. Покажу приготування на прикладі яловичої печінки.
Інгредієнти:
- 800 г яловичої печінки
- 2 шт. цибулі (середня)
- 1,5 склянки молока
- 1 лавровий лист
- 2 ст. л. рослинної олії
- за смаком суміш перців
- за смаком сіль
Приготування:
Видаляємо плівку, нарізаємо на середні шматки, заливаємо молоком і залишаємо на столі на 2 години. Молоко покращує смак і робить печінку ніжнішою.
Ще один продукт, який допоможе розм’якшити печінку – це цибуля. Нарізаємо її пір’ям, половину цибулі викладаємо на дно сковороди, додаємо олію, сіль, половину лаврового листа та суміш перців (дає гарний смак та гостроту). Спеції можна брати будь-які до смаку, а олію взагалі виключити.
Шматки печінки промиваємо та розміщуємо на цибулі.
Посипаємо печінку сіллю, сумішшю перців та додаємо лавровий лист.
Залишки цибулі викладаємо зверху, ще трохи солимо і перчимо. Воду не додаємо, сковороду закриваємо кришкою та тушкуємо на середньому вогні після закипання 25 хвилин. Печінка готується у власному соку та соку від цибулі.
Ось така краса виходить. Аромат чудовий. 25 хвилин достатньо, щоб шматки печінки повністю приготувалися і залишилися ніжними, а цибуля стала м’якою. Рідина, що виділяється від цибулі та печінки, не до кінця випаровується, і на дні сковороди утворюється дуже смачний соус.
Готову печінку подаємо з улюбленим гарніром. За рахунок такого приготування печінка виходить дуже м’яка, ніжна, спеції та цибуля дають їй відмінний смак. Це дуже смачно.
Смачного!!!