Нове

Солодкий відкритий пиріг зі швидкого смачного тіста (начинка може бути будь-якою)

У цього пирога чудове тісто та соковита, неймовірно ароматна начинка. Таке тісто замішується за лічені хвилини. Воно чудово пропікається з будь-якими начинками, виходить трохи розсипчасте, пористе із чудовим смаком. З такого тіста готую випічку з солодкими та солоними начинками. Покажу дуже простий спосіб підготовки начинки з ягід та фруктів. Нічого заздалегідь варити не треба. Це неймовірно ароматний та смачний пиріг.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 250 г борошна (вищий сорт)
  • 100 г сметани (20%)
  • 50 г вершкового масла (82.5%)
  • 1 куряче яйце (СО)
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. солі

Для начинки:

  • 600 г ягід та фруктів
  • 70 г цукру
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю

Приготування:

Заздалегідь з холодильника виймаємо вершкове масло, яйце, сметану і залишаємо на столі на 1 годину. У миску висипаємо борошно, цукор, розпушувач, сіль і перемішуємо. Для несолодких пирогів та пиріжків додаю 1 ч. л. цукру.

Додаємо сметану та розм’якшене вершкове масло. Яйце перемішуємо в кухлі, виливаємо в миску, але трохи залишаємо для змащування тіста перед випіканням.

Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім недовго замішуємо рукою. Як все борошно піде, тісто готове. Накриваємо та відправляємо в холодильник на 20 хвилин.

Начинку готую із заморожених ягід (чорна смородина, малина, полуниця) та сливи. За вагою приблизно однакова кількість. Наперед усе розморожую. Можна брати будь-які свіжі або заморожені ягоди та фрукти.

Додаємо цукор та крохмаль. З такою кількістю цукру начинка вийде із кислинкою, цукру можна додати більше.

Добре все перемішуємо і готова начинка. Від заморожених ягід та сливи виділяється багато соку, крохмаль його зробить густим.

Для краси частину тіста не дуже тонко розкочуємо і вирізаємо будь-які фігурки (у мене буде 6 сердець). Залишки тіста збираємо в спільну грудку, не дуже тонко розкочуємо в коло. Перекладаємо тісто у форму (діаметр 24 см), рівномірно розподіляємо, формуючи високі борти.

Викладаємо підготовлену ароматну начинку.

Зверху розміщуємо сердечки, змащуємо тісто яйцем, що залишилося і випікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах 25 хвилин (рівень в духовці 2-й знизу).

Пиріг акуратно виймаємо з форми і відразу подаємо на стіл.

Начинка у пирога виходить дуже смачна та соковита, вона трохи витікає при нарізуванні пирога. Тісто чудово пропікається з такою рідкою начинкою, воно пористе, трохи розсипчасте, у нього просто чудовий смак. Це дуже смачний пиріг.

Смачного!!!

Нове

Популярне