Найсмачніший, вологий, повітряний кекс із ніжною текстурою! І жодного торта не треба. Готувати на раз-два – просто все змішати і в духовку. Мінімум продуктів, які завжди під рукою.
Інгредієнти:
- Яйця – 3 штуки
- Ванільний екстракт – 1 чайна ложка
- Цукор – 120 грамів
- Рослинна олія – 80 мілілітрів
- Йогурт – 150 грамів
- Борошно – 180 грамів
- Розпушувач – 15 грамів
- Яблуко – 1-2 штуки
- Мигдаль + волоські горіхи – 1 склянка
- Коричневий цукор – 2 столові ложки
- Кориця – 1 чайна ложка
Приготування:
До яєць вливаємо яйця, додаємо ванільний екстракт, додаємо цукор, розбиваємо міксером. Додаємо олію, йогурт і збиваємо.
Борошно з’єднуємо з розпушувачем та висипаємо у підготовлену суміш. Виливаємо у форму 25х11 сантиметрів і розрівнюємо.
З яблук зчищаємо шкірку та натираємо на великій тертці. Додаємо горіхи, коричневий цукор, корицю та перемішуємо.
Викладаємо горіхову масу рівномірно поверх тіста. Відправляємо у розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку – на тридцять п’ять-сорок хвилин.
Готовий кекс поливаємо карамеллю або згущеним молоком.
Смачного!