Нове

Захоплююсь щоразу – і ніякого торта не треба: повітряний кекс із ніжною текстурою

Найсмачніший, вологий, повітряний кекс із ніжною текстурою! І жодного торта не треба. Готувати на раз-два – просто все змішати і в духовку. Мінімум продуктів, які завжди під рукою.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 штуки
  • Ванільний екстракт – 1 чайна ложка
  • Цукор – 120 грамів
  • Рослинна олія – 80 мілілітрів
  • Йогурт – 150 грамів
  • Борошно – 180 грамів
  • Розпушувач – 15 грамів
  • Яблуко – 1-2 штуки
  • Мигдаль + волоські горіхи – 1 склянка
  • Коричневий цукор – 2 столові ложки
  • Кориця – 1 чайна ложка

Приготування:

До яєць вливаємо яйця, додаємо ванільний екстракт, додаємо цукор, розбиваємо міксером. Додаємо олію, йогурт і збиваємо.

Борошно з’єднуємо з розпушувачем та висипаємо у підготовлену суміш. Виливаємо у форму 25х11 сантиметрів і розрівнюємо.

З яблук зчищаємо шкірку та натираємо на великій тертці. Додаємо горіхи, коричневий цукор, корицю та перемішуємо.

Викладаємо горіхову масу рівномірно поверх тіста. Відправляємо у розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку – на тридцять п’ять-сорок хвилин.

Готовий кекс поливаємо карамеллю або згущеним молоком.

Смачного!

Нове

Популярне