На вигляд навіть незрозуміло, що ці баклажани заповнені начинкою. Спосіб приготування незвичайний та цікавий, тому що в основному всі використовують для заповнення половинки баклажанів. Покажу, як легко і просто заповнити кружечки баклажана. Ця страва відмінно підходить на сніданок, для перекусу або як закуска.
Інгредієнти:
- 400 г баклажанів (1,5 шт.)
- 80 г шинки
- 40 г напівтвердого сиру
- 100 г помідора
- 1 куряче яйце (невелике)
- 4 ст. л. рослинної олії
- за смаком мелений перець
- за смаком сіль
Приготування:
Баклажани нарізаємо на не дуже тонкі кружальця (14 шт.). У мене баклажани середнього розміру.
За допомогою чайної ложки вирізаємо у баклажанів м’якуш і отримуємо кільця.
М’якуш від одного баклажану дрібно нарізаємо і відправляємо в миску.
Помідор та шинку нарізаємо невеликими кубиками, сир дрібно натираємо. Замість шинки можна використовувати будь-які ковбасні вироби чи готове м’ясо.
Додаємо яйце, сіль та мелений перець.
Перемішуємо і готова начинка.
Кільця баклажана викладаємо в гарячу олію (2 ст. л.) у сковороду. Буде 2 партії.
Викладаємо на кільця начинку, сковороду закриваємо кришкою і готуємо на слабкому вогні близько 5 хвилин.
Потім перевертаємо і смажимо ще 3 хвилини. Сторони повинні добре зарум’янитися. Готуємо 2 партію з додаванням олії.
Фаршировані баклажани перекладаємо на тарілку та подаємо на стіл. Вони відмінно підійдуть на сніданок, для перекусу і як закуска. Вони незвичайні, соковиті, ніжні та дуже смачні.
Смачного!!!