Нове

Ледачі ватрушки з сиром: просто готувати і дуже смачно

Коли немає часу або не хочеться поратися з тістом, готую ці ватрушки. Називаю їх лінивими. Люблю їх за швидкість і простоту в приготуванні, чудовий смак (він максимально наближений до класичних ватрушок) та різноманітність. У сир можна додавати різні фрукти та ягоди. У ватрушок трохи хрумка основа і ніжна, дуже соковита начинка. Це дуже смачно.

Інгредієнти:

  • 1 батон
  • 2 пачки сиру (400 г, 9%)
  • 2 курячі яйця (С1)
  • 1 ст. л. з гіркою сметани
  • 4 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. манки
  • 1 склянка молока

Приготування:

Сир доповнюємо цукром (3 ст. л.), манкою, сметаною та одним курячим яйцем. Підходить сир будь-якої жирності. Якщо сир із крупинками, то протираємо через сито.

Добре перемішуємо і готова начинка. Її можна робити густою або рідкою (у мене не дуже густа). Її можна доповнювати різними фруктами чи ягодами.

Як основу беремо батон. Нарізаємо 10 скибочок (товщина близько 1,5 см).

У молоко додаємо цукор (1 ст. л.), підігріваємо в мікрохвильовій печі або на плиті. Скибочки батона швидко занурюємо в молоко і перекладаємо у форму (у мене 2 невеликі форми). За рахунок цього батон при випіканні не перетвориться на сухар, а буде з легким хрускотом.

М’якіш у батона притискаємо пальцями, щоб утворилися заглиблення для начинки (виходить основа з бортиками).

У поглиблення викладаємо сирну начинку. Начинку та бортики у батона змащуємо збитим яйцем і випікаємо у розігрітій духовці при 200 градусах близько 15 хвилин.

Як тільки батон і начинка злегка зарум’яняться, виймаємо і трохи остуджуємо.

Подаємо ліниві ватрушки з улюбленими напоями та насолоджуємося смаком. Трохи хрумка основа з батона, соковита та ніжна сирна начинка – це дуже смачно. І просто готувати.

Смачного!!!

Нове

Популярне