При приготуванні печінки утворюється багато білка, який надає стравам негарного сірого кольору. Покажу, як це легко і легко виправити. За рахунок цього прийому соус виходить гарним та яскравим. Соус складається з простих продуктів, при приготуванні дає чудовий смак та аромат. Яловича печінка виходить м’яка і дуже смачна.
Інгредієнти:
- 500 г яловичої печінки
- 1 цибуля (середня)
- 1 морква (середня)
- 100 г сметани
- 50 г томатної пасти
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1 ст. л. без гірки борошна
- за смаком спеції
- за смаком сіль
Приготування:
У каструлі нагріваємо воду (близько 2 літрів). Цибулю нарізаємо дрібно, обсмажуємо в олії 3 хвилини, потім додаємо кубики моркви та готуємо ще близько 5 хвилин, помішуючи.
Поки смажаться овочі, у печінці видаляємо плівку та нарізаємо на середні шматки.
Шматочки печінки перекладаємо в киплячу воду і варимо після закипання 2 хвилини. Потім відправляємо в миску і промиваємо під холодною водою. За рахунок такого простого прийому видаляємо білок на поверхні шматків печінки. Він дає блюдам негарний сірий колір.
Печінку перекладаємо у сковороду до овочів. Шматочки печінки виходять гарними та схожими на м’ясо.
Додаємо сіль, спеції (у мене суміш перців) та обсмажуємо 3-4 хвилини.
Для соусу в миску викладаємо томатну пасту, сметану та борошно.
Перемішуємо чайною ложкою. Вливаємо воду (400 мл), інтенсивно перемішуючи, і отримуємо рідкий блідий соус.
Заливаємо печінку з овочами соусом, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 30 хвилин, періодично помішуючи.
Соус стає густим та яскравим, печінка виходить ніжна. Страва дуже гарна і смачна.
Смачного!!!