Такий медовик я готую на замовлення! Дуже смачненький, бюджетний та легкий у приготуванні «Медовик» із заварним кремом. Для мене це найкращий рецепт! Дуже рекомендую всім скуштувати.
Інгредієнти:
крем
- Яйця – 2 штуки
- Цукровий пісок – 150 г
- Борошно – 60 г
- Молоко – 600 мілілітрів
- Ванільний цукор – 1 столова ложка
- Вершкове масло – 180 г
медові коржі
- Цукровий пісок – 130 г
- Мед – 100 г
- Яйця – 3 штуки
- Харчова сода – 1 чайна ложка
- Вершкове масло – 60 г
- Сіль – щіпка
- Борошно – 470 г
Приготування:
У сотейник вливаємо яйця, всипаємо цукор, борошно і заливаємо молоком. Все добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
Ставимо на вогонь і варимо, як тільки маса почне густіти – зменшуємо вогонь. Коли з’являться перші бульбашки – варимо одну хвилину.
Забираємо з вогню та всипаємо ванільний цукор. Добре перемішуємо. Переливаємо в чашку, накриваємо пакетом і залишаємо до повного остигання.
У сотейник висипаємо цукор, додаємо мед, вершкове масло, сіль і відправляємо на вогонь.
Варимо до розчинення, постійно перемішуючи. Випадемо соду і швидко перемішуємо. Проварюємо дві хвилини (помішуючи) і переливаємо в іншу миску.
У трохи теплу масу вливаємо яйця і змішуємо до однорідності.
Потроху всипаємо борошно і замішуємо тісто. Ріжемо на вісім частин та кожну частину округляємо. Накриваємо пакетом, щоб не звітрилося.
Кожен шматок розкочуємо та обрізаємо по рівному колу (кришкою 21 см). Коржі розколюємо вилкою і тримаємо в розігрітій до 200 град.духовці – 4-5 хв.
Готові коржі складаємо один на одного і даємо охолонути.
М’яке вершкове масло збиваємо. Потім потроху додаємо крем і збиваємо.
Викладаємо трохи крему на тарілку, викладаємо корж. Змащуємо кремом (3 ст.л) та накладаємо корж.
Робимо так з усіма коржами.
Потім весь торт змащуємо кремом. Обсипаємо подрібненою крихтою (обрізками від коржів).
Забираємо в холодильник на ніч.