Коли починається сезон свіжих овочів, то приємно щось із них готувати. Кабачки користуються популярністю і сьогодні хочу запропонувати вам простий і смачний рецепт оладок.
Оладки з кабачків готуються легко, ними можна добре перекусити, брати із собою на роботу чи на море. Смачні як теплі, і холодні.
Інгредієнти:
- Кабачки – приблизно 550-600 г
- Яйця – 1 шт.
- Борошно – 3 столові ложки
- Сіль за смаком
- Сир твердий – 50-60 г
- Декілька гілочок свіжої зелені – якщо є, нарізайте і додавайте.
Приготування:
Готувати їх легко. Кабачки помити, почистити, натерти на середній тертці. Дати їм полежати 5 хвилин, вони ще дадуть сік. Віджати їх руками і перекласти в інший посуд.
Змішати кабачки з яйцем до однорідності. Потім додати борошно, посолити і ще раз перемішати.
Всипати тертий на дрібній або середній тертці сир та дрібнонарізану зелень. Змішати.
Смажити на розігрітій з олією сковороді.
Корисна порада! Смажте перший бік під кришкою, тоді оладки краще схоплюються, стають ніби щільнішими і перевертати їх легко.