Нове

Улюблена шарлотка з яблуками: як приготувати її пишною і м’якою, ділюся простим рецептом

Сьогодні готуємо найсмачнішу шарлотку з яблуками. Простий та швидкий рецепт пирога до чаю.

Інгредієнти:

  • борошно – 160 г
  • цукор – 160 г
  • яйця – 4 шт.
  • яблука великі – 3 шт.
  • сіль – щіпка
  • ванілін – на кінчику ножа

Приготування:

У яйця додаємо щіпку солі та цукру. Тепер все збиваємо до пухкої білої маси. Маса в процесі збивання збільшиться в обсязі.

Відставляємо миску убік і займемося нарізкою яблук. Вирізаємо із яблук середину.

Оскільки тісто у нас досить солодке, бажано брати кислі чи кисло-солодкі яблука.
Нарізаємо їх тонкими часточками чи кубиками, як вам більше подобається.

Тепер поступово невеликими порціями починаємо просівати борошно та акуратно перемішуємо лопаткою знизу вгору, щоб тісто не втратило свою легкість.

Сюди ж додаємо ванілін на кінчику ножа чи одну чайну ложку ванільного цукру. Знову перемішуємо.

Щоб яблучний пиріг вийшов більш вологим і ніжним – за бажанням також можете додати в тісто одну столову ложку жирної сметани.

Форму змащуємо рослинною олією або вершковим маслом, діаметр моєї форми 25 см.

Виливаємо половину нашого тіста та починаємо викладати по колу наші яблука. Потім тісто, що залишилося, і знову шар яблук.

Випікаємо шарлотку в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 20-30 хвилин.

Наш пиріг готовий, готовність перевіряємо дерев’яною зубочисткою. Шарлотка виходить рум’яною, дуже м’якою та ароматною.

Нове

Популярне