Нове

Котлети тепер роблю “по-новому”: половина м’яса+половина овочів, економно та смачно

Влітку на нашому столі найчастіше саме ці котлети. Я їх називаю “літні” чи “економні”. Суть у тому, що фарш наполовину складається із м’яса, а наполовину з овочів.

Виходить дуже економно: з невеликої кількості м’ясного фаршу можна приготувати гору котлет, адже овочі коштують дуже дешево влітку.

Так що якщо хочете нагодувати сім’ю смачно та бюджетно, то беріть цей рецепт на замітку!

Інгредієнти:

  • фарш м’ясний – 500 г
  • кабачок – 100 г
  • морква 100 г
  • цибуля – 100 г
  • капуста 100 г
  • яйце – 1 шт
  • сіль, перець, зелень
  • олію, щоб посмажити на сковороді
  • панірування (сухарі)

Приготування:

Отже, перша половина у нас – це м’ясний фарш. Раджу брати свинину чи яловичину, чи комбо свинина+яловичина. Курку та індичку теж можна.

А тепер овочі:

На тертці або блендером подрібнюємо кабачок та моркву. Дрібно ріжемо цибулю, додаємо дуже дрібно нарізану капусту (і злегка перетиснуту руками, щоб була м’яка).

Можна ще додати зелень, болгарський перчик – загалом будь-які овочі, які любите.

Важливе правило: овочі повинні бути дуже дрібні, інакше котлети можуть розвалитися!

Далі яйце, сіль і перець і добре все перемішуємо, відбиваємо фарш, щоб був однорідний.

Якщо виходить рідкий фарш – додавайте манку або панірувальні сухарі. Таке можливо, якщо дуже соковитий кабачок.

І тепер смажимо:

Котлетки паніруємо у сухарях та смажимо на сковороді. До речі, я пробувала їх запікати і в духовці – теж смачно.

Смачного!

Нове

Популярне