Для мене це найкращий рецепт овочевого рагу. Овочі за такого способу приготування залишаються цілими і не розкисають. Овочі виходять дуже соковитими, у них чудовий смак із вершковими нотками і вони дуже ароматні. Це універсальний рецепт, тому що можна додавати різні овочі, і всі вони виходять смачними. Спосіб приготування дуже простий.
Інгредієнти:
- 1/2 шт. кабачка
- 1/2 шт. баклажана
- 1 помідор (середній)
- 1 цибуля (середня)
- 1 морква (середня)
- 1 зубчик часнику (великий)
- 4 гілочки кропу
- 3 ст. л. сметани
- 3 ст. л. рослинної олії
- за смаком спеції
- за смаком сіль
Приготування:
Цибулю не дуже дрібно нарізаємо і відправляємо в гарячу олію в сковороду. Смажимо на сильному вогні 2 хвилини, помішуючи. Вона повинна повністю приготуватися. Сковороду кришкою не закриваємо.
Додаємо в цибулю кубики моркви та готуємо, помішуючи, 3 хвилини. Морква стане трохи м’якою.
Викладаємо кубики кабачка та баклажану. Вогонь зменшуємо до середнього та смажимо овочі 4 хвилини. Поки що не солимо.
Овочі залишаються цілими і вони майже готові. Додаємо нарізаний помідор і смажимо 2 хвилини.
Доповнюємо овочі сметаною, трохи солимо і перемішуємо. Готуємо 2-3 хвилини. Рідина, що утворилася, повинна трохи випаруватися.
Кріп з часником нарізаємо дрібно, викладаємо в сковороду, доповнюємо спеціями (у мене 1 ч. л. без гірки меленого коріандру та 1 щіпка меленого перцю). Перемішуємо, готуємо 2 хвилини та пробуємо на сіль.
Аромат у страви чудовий. Овочі стають м’якими, але залишаються цілими (крім помідора). Рагу виходить красиве, соковите з чудовим вершковим смаком. Це дуже смачно. Подаємо його з картопляним пюре, рисом або як гарнір до м’яса чи риби.
Смачного!!!