Нове

Печиво з родзинками нашвидкуруч: на приготування тіста та випічку печива йде не більше пів години

Замість родзинок можна використовувати інші сухофрукти або свіжі ягоди (шматочки полуниці, смородину).

Інгредієнти:

  • 180 г борошна
  • 80 г вершкового масла, м’якого
  • 70 г цукру
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 100 г родзинок
  • дрібка солі
  • цедра лимона (апельсина) або ваніль

Приготування:

Тісто:

Духовку включаю розігріватись до 200°С.

Родзинки потрібно запарити окропом на 5 хвилин, промити і просушити. М’яке вершкове масло збиваю з цукром та сіллю, 5-7 хвилин. Повинна вийти пишна та світла маса.

Додаю яйце і збиваю ще 2…3 хвилини.

Натираю цедру лимона. Приблизно 1/5 лимона. Її можна замінити на ваніль чи ванільний цукор. Борошно змішую з розпушувачем. Просіюю в миску.

Добре перемішую лопаткою. В останню чергу додаю родзинки чи інші добавки. Тісто однорідне, м’яке та злегка прилипає до рук.

Можливо, коли замішуватимете тісто, воно здасться занадто липким, не поспішайте додавати борошно – формувати буде легко.

Формую кульки розміром із волоський горіх. Викладаю на лист покритий пергаментом, на відстані один від одного. Злегка притискаю, щоб вийшли коржики.

При 200 ° С випікаю печиво 15 хвилин.

Печиво м’яке з хрусткою скоринкою, якщо хочете хрумке – збільшуйте час випічки на 2-5 хвилин. Якщо печиво залишиться наступного дня – стане ще смачнішим)

Нове

Популярне