Соковиті, повітряні, рум’яні та дуже смачні біляші. Тісто готую з кефіру, не використовуючи дріжджі. Пиріжки «Простіше не придумаєш» – мій улюблений рецепт. Показую вам.
Інгредієнти:
тісто
- Яйця – 2 штуки
- Сіль – 1 чайна ложка
- Цукор – 1 чайна ложка
- Теплий кефір – 450-500 мілілітрів
- Розтоплене вершкове масло – 150 г
- Борошно – 750-800 г
- Розпушувач – 15 г
начинка
- Фарш – 500 г
- Цибуля зелена – 2-3 пера
- Цибуля – 1-2 штуки
- Сіль, чорний перець та зелень – за смаком
Приготування:
У глибоку чашку викладаємо фарш, насипаємо подрібненої зеленої цибулі і дрібно порізаної цибулі. Насипаємо солі, чорного перцю і добре розмішуємо руками.
В іншу чашку вбиваємо яйця, додаємо солі, цукру та збиваємо за допомогою вінчика. Додаємо теплого кефіру та змішуємо. Наливаємо розтоплене вершкове масло і розмішуємо.
Висипаємо борошно, розпушувач і формуємо руками грудку.
Нарізаємо на маленькі шматочки та формуємо колобочки.
З колобочків формуємо коржі і викладаємо фарш.
Загортаємо коржі в «мішок», закріплюємо і злегка притискаємо.
Смажимо на розігрітій сковорідці на олії, з усіх боків до золотистого кольору.
Смачного!