Нове

Корейський салат з грибами – ароматний, пікантний та смачний

Корейський салат з грибами – це відмінний варіант ароматної, трохи гоструватої закуски і для буднів, і для святкового столу. Приготувати такий салат можна заздалегідь про запас і зберігати в холодильнику кілька днів перед подачею. Він стане тільки смачнішим і набуде більш насиченого смаку і аромату.

Гриби для цього салату можете брати ті, які зазвичай вважаєте за краще готувати для своєї сім’ї, – смачно вийде в будь-якому випадку.

Інгредієнти:

  • Гриби свіжі (шампіньйони, гливи) – 400 г
  • Цибуля ріпчаста біла – 80 г
  • Перець солодкий – 100 г
  • Морква свіжа – 80 г
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Олія – 60 мл
  • Оцет 9% – 25-30 мл
  • Цукор – 20 г
  • Сіль, перець чорний мелений, солодка паприка – за смаком
  • Зелень – до смаку
  • Насіння кунжуту – для подачі

Приготування:

Грибочки промиваємо у прохолодній воді, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо довільно не дуже крупно. Відварюємо грибні шматочки в підсоленій воді протягом 3-5 хвилин і окидаємо на друшляк.

Солодкий перець і цибулю так само нарізаємо тонкими смужками або соломкою.

Морквину натираємо на корейській тертці із середніми отворами.

Прогріваємо сковороду на середньому вогні, виливаємо олію і висипаємо нарізані овочі. При постійному помішуванні пасеруємо овочеву нарізку протягом 2-3 хвилин.

Перекладаємо їх у миску і даємо трохи охолонути.

Додаємо до овочів відварені грибочки.

Сюди всипаємо дрібно нарізаний часник, трохи зелені. Приправляємо на смак сіллю, цукром, меленим чорним перчиком, солодкою паприкою.

Вливаємо оцет, трохи грибного бульйону та акуратно все перемішуємо.

Корейський салат із грибами практично готовий, і його вже можна подавати до столу.

Бажано дати салату трохи настоятися в прохолодному місці протягом хоча б пів години, щоб він набув більш насиченого смаку, і всі інгредієнти просочилися ароматним маринадом.

Подаємо нашу овочеву закуску по-корейськи з грибами до м’яса, риби, відвареної картоплі на вечерю чи обід.

Смачного!

Нове

Популярне