Нове

Неймовірно смачна страва з кабачків: спробувавши раз, готуватимете її знову і знову

Сьогодні приготуємо смачну кабачкову запіканку з фаршем. Просте літнє блюдо, яке можна подати на обід і на вечерю. Кабачок у цьому рецепті виходить неймовірним на смак, а сама запіканка соковита та апетитна.

Інгредієнти:

  • кабачок – 2 шт.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • фарш – 500 г
  • сметана або майонез – 1 ст.л.
  • сир – 60 г
  • сіль, перець, часник – за смаком

Приготування:

Кабачок миємо і натираємо на великій тертці. Я тру відразу в друшляк, щоб стікала зайва рідина.

Присипаємо сіллю та перемішуємо. Залишаємо хвилин на 10.

Болгарський перець і цибулю нарізаємо кубиком.

Беремо 500 г будь-якого фаршу, солимо і перчимо. Додаємо сюди цибулю та перемішуємо.

Віджимаємо сік із кабачків, сюди викладаємо фарш із цибулею та болгарський перець. Розбиваємо 2 яйця, знову перемішуємо.

Форму для випічки змащуємо олією і викладаємо кабачкову суміш, розрівнюємо.

Змащуємо шаром сметани або майонезу та ставимо запіканку в духовку до 180 градусів на 35 хвилин.

Через якийсь час дістаємо, посипаємо тертим сиром і знову відправляємо в духовку ще на 10 хвилин.

Запіканка з кабачків здобуде золотисту апетитну скоринку зверху, отже, все готове.

Така страва з кабачків урізноманітнить звичне меню. Можна їсти як у холодному, так і гарячому вигляді, рекомендую приготувати.

Подаємо на стіл зі свіжими овочами та посипавши улюбленою зеленню. Кабачки в цьому рецепті дуже ніжні, соковиті та дуже смачні.

Нове

Популярне