Великий урожай кабачків тепер лише тішить, не те що раніше: з них виходять дуже смачні нагетси (навіть діти їдять із задоволенням, ще й завтра попросять приготувати). Апетит розігрується від одного виду, а якщо мокнути в соус – кабачки займуть перше місце у літньому меню. Зберігайте рецепт, щоб порадувати сім’ю новим смаком.
Інгредієнти:
- кабачки – 800 г
- батон – шматок (прим. 150 г)
- сир – 150 г
- яйця – 2 шт
- борошно – 3-4 стол. ложки
- сіль, паприка
Інгредієнти:
Спочатку приготуємо панірувальну суміш: беремо шматок батона чи білого хліба та подрібнюємо у чаші блендера.
Натираємо твердий сир, змішуємо з хлібними крихтами (сюди можна додати паприку).
В одну миску насипаємо борошно, в іншу – розбиваємо яйця, і те й інше трохи підсолюємо.
Кабачки нарізаємо брусочками: по 6-7 см завдовжки.
Обвалюємо по черзі в борошні, в яйці, в суміші для паніровки. Намагаємося, щоб “шубка” вийшла товста та пухнаста.
Розкладаємо на деку (застилаємо килимком або пергаментом). Ставимо в розігріту до 190 ° духовку і запікаємо до готовності приблизно 35 хвилин.
Виймаємо, коли кабачки стануть м’якими, а паніровка – золотистого кольору.
Щоб кабачкові нагетси були ще смачнішими, подаємо їх із соусом: змішуємо майонез та гірчицю (пропорції довільні, за смаком).
Обов’язково приготуйте, і рецепт стане одним із ваших улюблених (сезон кабачків довгий).
Смачного!