Рецепт одного з моїх улюблених салатів з курячою печінкою. Поєднання продуктів є вдалим, цей салат часто гість на нашому столі. Інгредієнтів у складі мало і всі вони доступні. Готується просто та швидко.
Інгредієнти:
- Вага: 0,5 кг курячої печінки
- 1 цибулина
- 2 середні моркви
- 2-3 маринованих чи солоних огірків
- 1 ст. л. майонезу (за бажанням)
- Сіль, перець за смаком
- Рослинна олія
Приготування:
Печінку я використовуватиму курячу, я вже видалила все непотрібне. У каструлі кип’ячу воду, солю до смаку. Додаю 1 лавровий лист та кілька горошин суміші перців.
Відправляю печінку. Після закипання вогонь виставляю середній, має бути середнє кипіння. Піну зняти. Варити після закипання 5-6 хвилин.
Готовність можна перевірити після 5 хвилин варіння. Просто розрізати шматочок. Якщо готово, вийняти та остудити.
На сковороду вливаємо олію. Обсмажуємо цибулю до м’якості. При обсмажуванні цибулі додаю 1 ч. л. цукру, трохи солі та перцю.
Натерти моркву, я натирала на тертці для моркви корейської. Додати моркву до цибулі.
Обсмажити ще 3-4 хвилини.
Тепер є два варіанти:
- Якщо ви заправлятимете салат олією від обсмажування овочів,
готову обсмажену цибулю та моркву перекладайте в миску. - Якщо заправлятимете майонезом, краще овочі відкинути на сито і дати зайвій олії стекти.
Відправляю овочі в миску.
Мариновані огірки натираємо на тертці і, якщо багато рідини, віджимаємо.
Остиглу печінку нарізати і відправити в миску. Можна додати сіль та перець, якщо не достатньо. Орієнтуйтеся на свій смак. Додати трохи майонезу, перемішати – і салат готовий.
Смачного!