Нове

Просто, доступно та дуже смачно: ситний салат із курячою печінкою хоч на кожен день, хоч на свято

Рецепт одного з моїх улюблених салатів з курячою печінкою. Поєднання продуктів є вдалим, цей салат часто гість на нашому столі. Інгредієнтів у складі мало і всі вони доступні. Готується просто та швидко.

Інгредієнти:

  • Вага: 0,5 кг курячої печінки
  • 1 цибулина
  • 2 середні моркви
  • 2-3 маринованих чи солоних огірків
  • 1 ст. л. майонезу (за бажанням)
  • Сіль, перець за смаком
  • Рослинна олія

Приготування:

Печінку я використовуватиму курячу, я вже видалила все непотрібне. У каструлі кип’ячу воду, солю до смаку. Додаю 1 лавровий лист та кілька горошин суміші перців.

Відправляю печінку. Після закипання вогонь виставляю середній, має бути середнє кипіння. Піну зняти. Варити після закипання 5-6 хвилин.

Готовність можна перевірити після 5 хвилин варіння. Просто розрізати шматочок. Якщо готово, вийняти та остудити.

На сковороду вливаємо олію. Обсмажуємо цибулю до м’якості. При обсмажуванні цибулі додаю 1 ч. л. цукру, трохи солі та перцю.

Натерти моркву, я натирала на тертці для моркви корейської. Додати моркву до цибулі.
Обсмажити ще 3-4 хвилини.

Тепер є два варіанти:

  1. Якщо ви заправлятимете салат олією від обсмажування овочів,
    готову обсмажену цибулю та моркву перекладайте в миску.
  2. Якщо заправлятимете майонезом, краще овочі відкинути на сито і дати зайвій олії стекти.

Відправляю овочі в миску.

Мариновані огірки натираємо на тертці і, якщо багато рідини, віджимаємо.

Остиглу печінку нарізати і відправити в миску. Можна додати сіль та перець, якщо не достатньо. Орієнтуйтеся на свій смак. Додати трохи майонезу, перемішати – і салат готовий.

Смачного!

Нове

Популярне