Хрумке розсипчасте тісто і кислинка вишні! Нагадує Крамбл, лише у вигляді пирога)
Інгредієнти:
Крихта:
- 100 г цукру
- 200 г вершкового масла
- 300 г борошна
- 10 г ванільного цукру
Вишневе начиння:
- 600 г вишні
- 80 г цукру
- 30 г кукурудзяного крохмалю
- 3 ст. мелених горіхів (можна панірувальні сухарі)
Приготування:
Тісто:
Борошно змішую з цукром та ванільним цукром. Додаю м’яке вершкове масло. Перемішую і руками перетираю в крихту.
Це можна зробити в комбайні або планетарному міксері з насадкою лопатка. Вийде волога пісочна крихта.
Духовку розігріваю до 190°С.
Форма для випічки у мене діаметром 22 см. Дно і борти потрібно закрити пергаментом (у мене тільки дно, але краще і борти).
Перекладаю половину приготовленої крихти.
Трохи притискаю, не сильно, тільки щоб склеїти крихту між собою.
Переношу в духовку і за 190°С випікаю 15…18 хвилин. Тісто не підрум’яниться, тільки трохи краї.
З вишні прибираю кісточки, зливаю сік.
Цукор поєдную з крохмалем. Всипаю у вишню та добре перемішую.
Основу присипаю меленими горіхами, вони вберуть зайву вологу.
Викладаю вишню, розрівнюю.
Присипаю крихтою, що залишилася.
При 190 ° С випікаю пиріг 45-50 хвилин, до легкої рум’яності.
Залишаю готовий пиріг трохи охолонути, і витягаю з форми.
Ароматний пиріг з розсипчастим хрумким тістом та вишневою начинкою з кислинкою.
Смачного!