Нове

Святковий та легкий салат “Стріла Амура” з кальмарами та креветками для любителів морепродуктів

Салат з креветок та кальмарів з додаванням інших, таких же смачних та корисних продуктів, оцінять усі та особливо любителі морепродуктів. Рецепт простий у приготуванні та виходить легким, свіжим, оригінальним та з яскравим смаком.

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 300 г
  • Креветки – 300 г
  • Кальмари – 2 тушки
  • Шинка – 200 г
  • Ананас консервований – 1 б.
  • Майонез домашній
  • Зелень – для прикраси

Приготування:

  • У каструлю наливаємо 1 літр води, даємо закипіти і солимо.
  • У киплячу підсолену воду опускаємо 2 тушки очищених кальмарів і варимо трохи більше 2-3 хв., інакше вони стануть твердими.
  • Після варіння кальмари викладаємо в сито, обливаємо холодною водою і даємо стекти.
  • Охолоджені кальмари ріжемо дрібним кубиком відправляємо в миску.
  • Тепер відваримо креветки.
  • Каструлю з водою поставимо на плиту, після закипання посолимо, відправимо в киплячу воду креветки і варитимемо 3 хвилини.
  • Потім даємо охолонути, чистимо і викладаємо в миску. Декілька великих залишимо для прикраси.
  • Капусту дрібно шаткуємо і додаємо в миску до салату.
  • Зелень обполіскуємо, даємо обсохнути і дрібно нарізаємо.
  • Шинку ріжемо кубиком і – в салатник.
  • Викладаємо в салат ананаси.
  • Перемішуємо всі інгредієнти, не треба солити, заправляємо домашнім майонезом.
  • Зверху прикрашаємо креветками і красиво розкладаємо зелень.

Салат готовий до подачі!

Смачного!Всього найкращого!

Нове

Популярне