Рецепт торта з йогуртовим мусом та полуницею. Один із найсмачніших літніх тортів!
Інгредієнти:
Бісквіт:
- 2 яйця
- 60 г цукру
- 3 г ванільного цукру
- 60 г пшеничного борошна
- 10 г крохмалю
- 10 мл. соняшникової олії, без запаху
- 20 мл молока
- 1/2 ч. л. розпушувача
Йогуртовий мус:
- 650 г натурального йогурту, 3-4% (без цукру та наповнювачів)
- 230 г вершків 33 -35%
- 80 г цукрової пудри (до смаку 80-120г)
- 23 г желатину (+ 60 мл води)
- 200 г полуниці
Полуничне желе:
- 450 г полуниці
- 2 упаковки полуничного желе (кожна на 200 мл. рідини)
Приготування:
Бісквіт:
Яйця збиваю з цукром та ванільним цукром, 7-10 хвилин. У пишну масу, яка повільно стікає з віночків та затримується на поверхні.
Борошно змішую з крохмалем та розпушувачем. Просіюю в яєчну масу і перемішую лопаткою.
По краю миски вливаю молоко та олію. Ще раз перемішую. По краю миски вливаю молоко та олію
Бісквітне тісто перекладаю у форму діаметром 21-22 см. Дно застелила пергаментом. Розрівнюю.
Випікаю бісквіт при 180 ° С – 20 … 23 хвилини. Час випікання та температура залежить від особливостей духовки.
Залишаю охолонути. Витягаю з форми і зрізаю верхню скоринку.
Бісквіт переношу на блюдо, зверху кільце для збирання торта та плівка. Бісквіт я не просочую, він сам по собі вологий. Але за бажання можна трохи просочити.
На бісквіт викладаю половинки полуниці. Це не обов’язково, можна і без полуниць.
Йогуртовий мус:
Вершки збиваю з цукровою пудрою, і прибираю в холодильник. Желатин заливаю водою та залишаю набухати.
Розпускаю його на водяній бані чи мінімальній температурі.
Половину йогурту нагріваю, він має бути теплий, не гарячий. Не перегрійте! Змішую його з рідким желатином.
Невеликими порціями підмішую другу половину йогурту (холодний).
Зі збитим вершкам підмішую йогуртову суміш, в кілька прийомів. Перемішую на мінімальній швидкості.
* Таке поступове зниження температури дозволяє желатину рівномірно розподілиться.
Мус готовий, виливаю його на основу. Забираю в холодильник на 3 години.
Полуничне желе:
Полуницю я перетираю товкачем для картоплі, щоб залишилися шматочки. Можна пробити блендером. А можна пробити блендером, але не всю полуницю, а кілька штук нарізати на маленькі шматочки.
Полуничне пюре доводжу до кипіння, знімаю з плити та всипаю желе. Вимішую до повного розчинення. Залишаю охолонути до кімнатної температури і виливаю на мус, що вже застиг.
Торт прибираю в холодильник на 4:00 або на ніч. Перед подачею на стіл знімаю плівку та прикрашаю торт полуницею.
Дуже смачний торт! Обов’язково спробуйте!