Нове

Ніжний як торт: полуничний пиріг з заварним кремом

Сьогодні я хочу запропонувати приготувати полуничний пиріг.

Інгредієнти:

  • борошно 250 г
  • яйця 3 шт.
  • масло вершкове 150 г
  • цукор 200-220 г
  • ванільний цукор 10 г
  • дрібка солі
  • розпушувач 2 ч.л.
  • полуниця 300-350 г

Крем

  • молоко 1 склянка
  • борошно 2 ст.
  • цукор 2-3 ст.
  • яйце 1 шт.

Приготування:

М’яке вершкове масло 150 г викладаємо в миску, додаємо 200 г цукру, 10 г ванільного цукру та дрібку солі. Збиваємо міксером хвилини 3-4.

Збиваючи по одному додаємо 3 яйця. Продовжуємо збивати до густини.

Перемішуючи, просіюємо 250 г борошна і розпушувач 2 чайні ложки.

Викладаємо тісто у форму з пергаментом(у мене 22 см).

Полуницю 300-350 г очищаємо від хвостиків і розрізаємо на 3-4 частини. Викладаємо зверху вдавлюючи ягоди в тісто.

Випікаємо пиріг 40-45 хвилин при 180 °C.

У каструльку кладемо 1 яйце, додаємо 3 ст.л. цукру та 2 ст.л. борошна. Добре перемішуємо вінчиком. Ставимо на вогонь. Поступово помішуючи, вливаємо 1 склянку теплого молока і доводимо масу до загусання.

Пиріг викладаємо на блюдо, наносимо крем і зверху посипаємо кокосовою стружкою.

Наш полуничний пиріг готовий. Смачного!

Нове

Популярне