Сьогодні пропоную спекти найсмачніший, найпростіший у приготуванні сирний кекс. Ароматний, ніжний, повітряний, з вологим м’якушем. Я впевнена, що готуватимете його дуже часто.
Інгредієнти:
- яйця – 4 шт.
- цукор – 250 г
- сіль – щіпка
- вершкове масло (м’яке) – 150 г
- сир (9%) – 300 г
- борошно – 280 г
- сода – 0,5 ч.л.
- розпушувач – 1 ч.л.
Декор:
- білий шоколад – 100 г
- полуниця, лохина, м’ята
Приготування:
280 г борошна змішуємо з 0,5 ч.л. соди та 1 ч.л. розпушувача.
В іншу миску або чашу міксера розбиваємо 4 яйця, додаємо 250 г цукру та щіпку солі. Збиваємо міксером до освітлення та пишноти.
Отже, яєчна маса збилася чудово, якщо підняти вінчик, то на поверхні залишається слід, який не відразу зникає.
Тепер додаємо 150 г м’якого вершкового масла.
Його необхідно дістати із холодильника за пів години до приготування кексу.
Змішуємо масло з яєчною масою на низькій швидкості міксера і додаємо 300 г сиру (у мене 9%). Міняємо вінчик на насадку-лопатка і на низькій швидкості просто всі компоненти з’єднуємо разом.
Нам залишається додати лише сухі інгредієнти. Далі форму для випікання кексу змащуємо м’яким вершковим маслом.
Кекс можна випікати у будь-якій формі – у квадратній, круглій або, як у мене, з отвором у центрі.
Перекладаємо тісто у форму та вирівнюємо поверхню кексу. Діаметр моєї форми з отвором по центру – 24 см.
За бажання в тісто можна додати лимонну цедру, сухофрукти, горіхи або ягоди.
Ставимо кекс випікатися в нагріту до 160 градусів духовку на 50-60 хвилин.
Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою – на виході вона має залишитися сухою, без залишків тіста.
Дістаємо кекс із духовки і даємо охолонути прямо у формі.
Якщо випікатимете кекс у звичайній круглій формі, то використовуйте форму діаметром 20 см.
Кекс готовий, його можна просто присипати цукровою пудрою, можна облити глазур’ю або білим шоколадом та прикрасити свіжими ягодами.
Сирний кекс м’який, ніжний, повітряний, сир зовсім не обтяжує тісто. Спробуйте це дуже простий і смачний рецепт. Головне додавайте інгредієнти в тій послідовності, в якій я кажу. Інакше у вас вийде трохи інша текстура тіста.
Смачного!