Швидкий, простий та головне смачний пиріг без замішування тіста. Робиться він із листкового, яке продається готове у будь-якому супермаркеті.
Цікава начинка з двома видами сиру та грибами. Приємна різноманітність для таких простих рецептів.
Інгредієнти:
- Дріжджове листкове тісто – 250 г
- Свіжі печериці – 200-220 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир плавлений – 1 шт.
- Сир твердий – 130-150 г
Приготування:
Тісто відразу дістати з морозилки, щоб воно розмерзлося. У цей час підготувати грибну начинку. Нарізаємо гриби, цибулю та обсмажуємо на сковорідці до готовності. Додаємо тертий плавлений сир і перемішуємо з грибами.
Тісто викладаємо на присипаний борошном стіл. Розгортаємо його і перекладаємо на застелене папером деко.
Трохи підвертаємо кромки, які утворюють при випіканні борти. Поступово розкладаємо грибну начинку не доходячи до краю 1 см і посипаємо твердим сиром. Кромки-бортики змащуємо збитим яйцем.
Ставити на випічку в заздалегідь розігріту на 180°С духовку. Час випікання 15 хвилин. Тонке тісто за цей час пропечеться, сир зарум’яниться, а краї гарно зарум’яняться.
За п’ятнадцять хвилин ви дістанете з духовки ароматний, смачний пиріг. Даємо трохи охолонути і можна нарізати.