Така смачна сирна запіканка. А якщо додати при приготуванні мак та вишню – смак божественний. Запіканка виходить ніжна, соковита, в міру щільна. Відмінне доповнення до ранкової кави або чашки чаю.
Інгредієнти:
- 1 кг сиру
- 4 яйця
- 150 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 80 г розтопленого вершкового масла
- 150 г сметани
- 100 г манки
- 2 ст. л. маку
- вишня
- дрібка солі
- вершкове масло та манка для змащування форми
- цукрова пудра
Приготування:
Вишню у власному соку відкинути на друшляк. Мак залити окропом.
До сиру додати жовтки, цукор, ванільний цукор, розтоплене вершкове масло, сметану і перебити блендером. Додати манку та знову перебити.
До білків додати щіпку солі та збити в пишну піну.
Збиті білки частинами ввести в сирну масу, акуратно вимішуючи за годинниковою стрілкою.
Додати відціджені мак та вишню. Перемішати.
Форму для випікання 20*20 см змастити вершковим маслом та посипати манкою. Викласти сирну масу, розрівняти і випікати 50 хвилин при температурі 180 градусів. Дати трохи охолонути у формі, вийняти з форми і посипати цукровою пудрою.
Смачного!