Пиріжки з картоплею із шикарного тіста на кефірі без дріжджів! Повітряні, м’які, рум’яні та дуже смачні! Не рецепт, а знахідка – швидко, просто та бюджетно. Ділюсь рецептом з Вами.
Інгредієнти:
- Яйце куряче – 1 штука
- Сіль – 0,5 чайної ложки
- Цукор – 1 столова ложка
- Кефір – 250 мілілітрів
- Сметана – 2 столові ложки
- Борошно пшеничне – 450 грам
- Сода харчова – 0,5 чайної ложки
- Рослинна олія – 2 столові ложки
начинка (на свій смак)
- Картопля – 500 г
- Цибуля – 2 штуки + олія – 2 столові ложки (для смаження)
- Сіль та чорний перець – за смаком
- Рослинна олія – для смаження
Приготування:
У чашку вбираємо яйце, додаємо сіль, цукор і наливаємо теплого кефіру.
Додаємо сметану і добре перемішуємо до однорідності.
Частками просіюємо пшеничне борошно, харчову соду і перемішуємо.
Наливаємо олію і замішуємо тісто руками 3-4 хвилини. Тісто має липнути до рук. Залишаємо на 15 хвилин під плівкою.
До відвареної картоплі додаємо смажену цибулю, сіль, чорний перець і розминаємо товкачем.
Робочу поверхню змащуємо олією, скачуємо тісто в ковбаску і нарізаємо на невеликі шматочки.
Формуємо кульки та кладемо під плівку. З кожної кульки формуємо коржик і викладаємо начинку.
Закріплюємо краї, формуємо пиріжки. Залишаємо під плівкою.
Смажимо в олії на невеликому вогні з двох сторін до золотистого кольору.