Багато хто любить пекти млинці і пригощати ними своїх рідних, друзів і знайомих. Але часом рецепти млинців бувають занадто складні для звичайної людини. Ми зібрали для вас найлегші рецепти смачних млинців!
Тонкі млинці
складові
Яйце куряче 1 штука
Борошно пшеничне 350 г
Вода 500 мл
Цукор за смаком
Сіль за смаком
Масло рослинне по смаку
Приготування
Яйце збити з водою, додати сіль і цукор за смаком, потім – борошно до досягнення потрібної консистенції, влити олію і смажити.
Хоткейки (американські млинці)
складові
Яйце куряче 1 штука
Молоко 100 мл
Борошно пшеничне 5 столових ложок
Розпушувач 1 чайна ложка
Цукор 2 столові ложки
Ваніль за смаком
Приготування
Змішати всі інгредієнти віночком або вилкою (повинно вийти досить густе тісто).
Розігріти сковорідку з антипригарним покриттям.
На середньому вогні на суху сковорідку налити тісто.
Закрити скляною кришкою.
Дочекатися появи пухирців, при цьому поверхня буде ще волога.
Перевернути і пекти під кришкою. Кожен млинець готується не більше 1 хвилини.
Шоколадні млинці на йогурті
складові
Яйце куряче 4 штуки
Шоколад темний 60 г
Борошно пшеничне 1 стакан
Молоко 1 стакан
Йогурт натуральний ¾ склянки
Сироп шоколадний 2 столові ложки
Цукор 2 столові ложки
Розпушувач 2 чайні ложки
Сіль 1 чайна ложка
Масло рослинне по смаку
Приготування
Розтопити шоколад на водяній бані.
У мисці збийте яйця і додайте розтоплений шоколад, борошно, молоко, йогурт, шоколадний сироп, цукор, розпушувач і сіль. Все перемішайте до однорідного стану. Залиште на 5-10 хвилин в прохолодному місці.
Добре розігрійте змащену маслом сковороду на середньому вогні. Смажте млинці, по необхідності додаючи масло, до готовності з обох сторін.
Млинці з м’ясною начинкою
складові
Борошно пшеничне 250 г
Яйце куряче 4 штуки
Молоко 500 мл
Цукор 15 г
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
М’ясо 250 г
Цибуля ріпчаста 1 штука
Масло рослинне 50 мл
приготування
З одного яйця, солі, молока і муки приготувати рідке, як негуста сметана, тісто.
Випекти на розігрітій, змащеній маслом сковороді невеликі тонкі млинці.
Пропущене через м’ясорубку м’ясо обсмажити і знову пропустити через м’ясорубку разом з попередньо обсмаженою дрібно нарізаною цибулею.
Додати три дрібно нарізаних зварених круто яйця, сіль, перець, добре перемішати.
На середину кожного млинчика викласти начинку, згорнути конвертиком і обсмажити на сковороді
Млинці з ковбасою і сиром
складові
Борошно пшеничне 8 столових ложок
Яйце куряче 5 штук
Молоко 200 г
Масло рослинне 3 столові ложки
Цукор за смаком
приготування
У борошно додаємо яйця, розмішуємо (я – блендером), потім вливаємо молоко і ретельно перемішуємо, додаємо сіль і цукор, потім – масло, даємо постояти хвилин 20, потім печемо млинці.
Для начинки змішуємо сир, ковбасу, огірок і загортаємо в млинець, ріжемо на рулетики.
Простий рецепт тонких млинців
складові
0,5 л. молока;
3 яйця;
Цукор – 2 ложки ст.;
Половина ч.л. солі;
200 г борошна;
30 г вершкового масла.
приготування
Яйця змішайте в мисці з сіллю і цукром. Перемішайте в однорідну масу.
Додайте до маси частину молока, перемішайте. Молоко краще додавати частинами, щоб в тісті не утворилися борошняні грудки.
Борошно просійте і додайте до тіста, перемішайте.
Решту молока влийте в тісто, перемішайте.
Розтопіть масло і додайте до тіста. Перемішайте. Тісто виходить рідкуватим.
Для першого млинця рослинною олією змастіть сковорідку і добре розігрійте.
Коли на верхньому шарі тісто вже зчепилося і не липне, значить, знизу млинець присмажився і можна перевертати.
Тісто беріть ополоником – так зручніше. Вилийте на сковорідку тісто і швидко обертайте по колу, щоб воно добре розтеклося.
Смажте до рум’яного кольору. Замість вершкового можна використовувати в рецепті тонких млинців рослинну олію.
Хрусткі млинці
складові
Молоко – 500 грам
Крохмаль картопляний – 4 ст. ложки
Яйця – 3 Штуки
Цукор – 3 ст. ложки
Сіль – 1/3 чайних ложки
Рослинна олія – 2 ст. ложки
приготування
Збити міксером яйця з сіллю і цукром.
Додати борошно, перемішати.
У теплому молоці розмішати крохмаль і вливати в тісто невеликими порціями, при цьому ретельно все розмішувати.