Багато хто любить пекти млинці і пригощати ними своїх рідних, друзів і знайомих. Але часом рецепти млинців бувають занадто складні для звичайної людини. Ми зібрали для вас найлегші рецепти смачних млинців!
Тонкі млинці
складові
- Яйце куряче 1 штука
- Борошно пшеничне 350 г
- Вода 500 мл
- Цукор за смаком
- Сіль за смаком
- Масло рослинне по смаку
Приготування
Яйце збити з водою, додати сіль і цукор за смаком, потім – борошно до досягнення потрібної консистенції, влити олію і смажити.
Хоткейки (американські млинці)
складові
- Яйце куряче 1 штука
- Молоко 100 мл
- Борошно пшеничне 5 столових ложок
- Розпушувач 1 чайна ложка
- Цукор 2 столові ложки
- Ваніль за смаком
Приготування
- Змішати всі інгредієнти віночком або вилкою (повинно вийти досить густе тісто).
- Розігріти сковорідку з антипригарним покриттям.
- На середньому вогні на суху сковорідку налити тісто.
- Закрити скляною кришкою.
- Дочекатися появи пухирців, при цьому поверхня буде ще волога.
- Перевернути і пекти під кришкою. Кожен млинець готується не більше 1 хвилини.
Шоколадні млинці на йогурті
складові
- Яйце куряче 4 штуки
- Шоколад темний 60 г
- Борошно пшеничне 1 стакан
- Молоко 1 стакан
- Йогурт натуральний ¾ склянки
- Сироп шоколадний 2 столові ложки
- Цукор 2 столові ложки
- Розпушувач 2 чайні ложки
- Сіль 1 чайна ложка
- Масло рослинне по смаку
Приготування
- Розтопити шоколад на водяній бані.
- У мисці збийте яйця і додайте розтоплений шоколад, борошно, молоко, йогурт, шоколадний сироп, цукор, розпушувач і сіль. Все перемішайте до однорідного стану. Залиште на 5-10 хвилин в прохолодному місці.
- Добре розігрійте змащену маслом сковороду на середньому вогні. Смажте млинці, по необхідності додаючи масло, до готовності з обох сторін.
Млинці з м’ясною начинкою
складові
- Борошно пшеничне 250 г
- Яйце куряче 4 штуки
- Молоко 500 мл
- Цукор 15 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- М’ясо 250 г
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Масло рослинне 50 мл
приготування
- З одного яйця, солі, молока і муки приготувати рідке, як негуста сметана, тісто.
- Випекти на розігрітій, змащеній маслом сковороді невеликі тонкі млинці.
- Пропущене через м’ясорубку м’ясо обсмажити і знову пропустити через м’ясорубку разом з попередньо обсмаженою дрібно нарізаною цибулею.
- Додати три дрібно нарізаних зварених круто яйця, сіль, перець, добре перемішати.
- На середину кожного млинчика викласти начинку, згорнути конвертиком і обсмажити на сковороді
Млинці з ковбасою і сиром
складові
- Борошно пшеничне 8 столових ложок
- Яйце куряче 5 штук
- Молоко 200 г
- Масло рослинне 3 столові ложки
- Цукор за смаком
приготування
- У борошно додаємо яйця, розмішуємо (я – блендером), потім вливаємо молоко і ретельно перемішуємо, додаємо сіль і цукор, потім – масло, даємо постояти хвилин 20, потім печемо млинці.
- Для начинки змішуємо сир, ковбасу, огірок і загортаємо в млинець, ріжемо на рулетики.
Простий рецепт тонких млинців
складові
- 0,5 л. молока;
- 3 яйця;
- Цукор – 2 ложки ст.;
- Половина ч.л. солі;
- 200 г борошна;
- 30 г вершкового масла.
приготування
- Яйця змішайте в мисці з сіллю і цукром. Перемішайте в однорідну масу.
- Додайте до маси частину молока, перемішайте. Молоко краще додавати частинами, щоб в тісті не утворилися борошняні грудки.
- Борошно просійте і додайте до тіста, перемішайте.
- Решту молока влийте в тісто, перемішайте.
- Розтопіть масло і додайте до тіста. Перемішайте. Тісто виходить рідкуватим.
- Для першого млинця рослинною олією змастіть сковорідку і добре розігрійте.
- Коли на верхньому шарі тісто вже зчепилося і не липне, значить, знизу млинець присмажився і можна перевертати.
- Тісто беріть ополоником – так зручніше. Вилийте на сковорідку тісто і швидко обертайте по колу, щоб воно добре розтеклося.
Смажте до рум’яного кольору. Замість вершкового можна використовувати в рецепті тонких млинців рослинну олію.
Хрусткі млинці
складові
- Молоко – 500 грам
- Крохмаль картопляний – 4 ст. ложки
- Яйця – 3 Штуки
- Цукор – 3 ст. ложки
- Сіль – 1/3 чайних ложки
- Рослинна олія – 2 ст. ложки
приготування
- Збити міксером яйця з сіллю і цукром.
- Додати борошно, перемішати.
- У теплому молоці розмішати крохмаль і вливати в тісто невеликими порціями, при цьому ретельно все розмішувати.
- Додати рослинну олію
Також читайте: МЛИНЦІ, ЯКІ ПРОСТО ТАНУТЬ У РОТІ! ОРИГІНАЛЬНИЙ РЕЦЕПТ З ЗЕЛЕННЮ